FAQ

1. Wat is Reserva?
Reserva is een service van Parkeerbeheer INDIGO nv waarbij je vooraf een parkeerplaats kan reserveren.
Je kenteken of toegangscode is de toegangsmethode tot het parkeerterrein.

2. Wat zijn de reserveringsvoorwaarden van Reserva?
De voorwaarden zijn eenvoudig:
- Alleen te reserveren met een creditcard of via iDEAL.
- Je kan 24/7 reserveren en dit tot maximum 48 uur voor de aanvang van je parkeermoment.
- Reserveren kan via https://reserva.besixpark.com.
- In- en uitrijden van de parking met je kenteken of de 6-cijferige toegangscode.

3. Hoe reserveer ik een parkeerplaats?
1. Ga naar https://reserva.besixpark.com.
2. Je hebt een creditcard of internetbankieren nodig om een reservering te kunnen maken.
3. Je vult een begindatum en -uur en een einddatum en -uur in en klikt op ‘volgende`.
4. Je vult je kenteken/nummerplaat in of geeft aan dat je deze eventueel later invult.
5. Je vult je persoonsgegevens in, alle velden met een “*” zijn verplicht. Klik op`ga verder`.
6. Vul je betalingsgegevens in: je kan ervoor kiezen om met creditcard of met internetbankieren te betalen.
7. Je kan alleen verder als je de ‘algemene voorwaarden’ hebt geaccepteerd.
8. Klik op ‘bevestigen & betalen’.

Je ontvangt een bevestiging van je reservering op het door jou opgegeven e-mail adres (hou de reservering bij de hand zodra je komt parkeren, indien je service verlangt bij onduidelijkheid, kunnen medewerkers je vragen om het reserveringsnummer).

4. Kan ik telefonisch een parkeerplaats reserveren?
Nee, je kan alleen via onze website een parkeerplaats reserveren.

5. Wat is de maximale doorrijhoogte?
De maximale doorrijhoogte in de parkings zijn de volgende:

   ·   Antwerp Airport: dit zijn buitenterreinen, er geldt dus geen beperking.

   ·   Rue Royal: 1,95m.

6. Hoe weet ik dat mijn reservering geaccepteerd is?
Na je reservering ontvang je een e-mail met daarin een PDF-bestand. Dit PDF-bestand is je bevestiging, waarop je reserveringsperiode is aangegeven met je reserveringsnummer. Je dient deze bevestiging met parkeerticket(s) bij het in- en uitrijden bij je te hebben.

7. Waar wordt mijn mobiele telefoonnummer voor gebruikt?
Het is altijd handig over jouw mobiele nummer te beschikken ingeval we je onverhoeds moeten verwittigen.

8. Wat kan ik doen als bij aankomst het parkeerterrein vol is?
Als je gereserveerd hebt, kan je het gekozen parkeerterrein altijd oprijden.

9. Wanneer kan ik reserveren?
Je kan tot 48 uur voor de aanvang van je parkeermoment reserveren via https://reserva.besixpark.com. Je kan al vanaf 9 maanden op voorhand boeken.

10. Hoe lang van tevoren kan ik mijn reservatie wijzigen of annuleren?
Je kan je reservering wijzigen tot 48 uur voor aanvang van je reservering. Wijzigen is gratis.

Bij annulatie vervalt je parkeerrecht.

Wanneer u voor een budgettarief heeft gereserveerd is het niet mogelijk te wijzigen wanneer er geen budgetplaatsen meer beschikbaar zijn.

11. Waar parkeer ik met een Reserva reservering?
Reserva geldt op P Premium en P Economy van Antwerp Airport en in Parking Royal te Brussel.

12. Hoe kan ik inrijden met mijn Reserva reservering?

Aangekomen bij de parkeerlocatie volgt u de volgende stappen:
1. Bij het inrijden “leest” de camera bij de slagboom je kenteken. Vervolgens ontvang je een parkeerkaartje uit de kaartgever. Neem je kaartje en de slagboom gaat binnen enkele seconden open. Komt er geen parkeerkaartje uit de kaartgever toets dan je 6-cijferige toegangscode in die in de rechterbovenhoek van de reserveringsbevestiging staat. Zorg er dan ook altijd voor dat je de reserveringsbevestiging bij de hand heeft.
2. Heb je je kenteken bij reservering niet opgegeven gebruik dan je 6-cijferige toegangscode.  Deze vind je in de rechter bovenhoek van deze boekingsbevestiging. Toets op de zuil bij de slagboom je 6-cijferige toegangscode in. Druk op ‘OK’. Je ontvangt een speciaal parkeerkaartje uit de kaartgever (je reservering is herkend).

Neem je kaartje en de slagboom gaat binnen enkele seconden open. Komt er geen parkeerkaartje uit de kaartgever, vraag dan assistentie via de intercom (druk niet op de kaartknop).
Zorg er dan ook altijd voor dat je de reserveringsbevestiging bij de hand heeft.

Bij terugkomst volg je de volgende stappen: 

1. Bij terugkomst hoef je niet naar de betaalautomaat te gaan, je kan direct uitrijden op basis van je kenteken. Werkt dit niet, toets dan op de zuil bij de slagboom je 6-cijferige toegangscode in. Druk op ‘OK’.
2. Ben je  ingereden met de toegangscode dan dien je je parkeerkaartje in te voeren in de kaartlezer. De slagboom gaat binnen enkele seconden open.
3. Sta je langer dan de gereserveerde periode, dan dien je voor de extra tijd bij de betaalautomaat te betalen of aan de pay-on-exit terminal als die er staat.

13. Is er een speciaal gedeelte van het parkeerterrein gereserveerd?
Er is geen speciaal gedeelte gereserveerd. Je kan je auto dus overal op de gekozen parkings neerzetten (behoudens op voorbehouden parkeerplaatsen).

14. Hoe is het vervoer geregeld vanaf P Economy op Antwerp Airport naar de terminal?
Er rijdt een shuttle bus van Parking Economy naar de terminal.  In het bushokje tussen aan de rotonde (tussen de in- en uitrit) staat een intercompost waarmee je de shuttle bus kan oproepen. 

Bij terugkomst gebruik je de intercompost naast de uitgang van het luchthavengebouw.

Tijdens de vluchturen rijdt er om de 10 minuten een busje van en naar de terminal. 

15. Is het mogelijk om langer te parkeren dan waarvoor ik heb gereserveerd?
Ja, je kan langer parkeren dan de periode die je hebt gereserveerd. Je betaalt het reguliere tarief voor de overschrijding.

16. De parkeertijd wordt iets overschreden, wat dan?

Er zit een buffertijd op je reserveringsperiode van 1.5 uur (vooraf). Je kan dan ook op de aangegeven wijze uitrijden.

17. Zijn de parkeerterreinen beveiligd?
Nee, parkeren is op eigen risico. Zie hiervoor de Algemene Voorwaarden.

18. Hoe vindt verrekening plaats als er langer (of korter) wordt geparkeerd dan waarvoor gereserveerd is?
Indien je korter parkeert dan gereserveerd, heb je geen recht op restitutie. Indien je langer parkeert dan gereserveerd dien je het verschil bij te betalen bij de betaalautomaat.

19. Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?
Parkeerbeheer INDIGO nv verzamelt de persoonsgegevens die de klant invult op de personal data page, gegevens over zijn click- en surfgedrag en transacties via de website van Parkeerbeheer INDIGO nv. Parkeerbeheer INDIGO nv heeft de exclusieve beschikking over bovenstaande persoonsgegevens. De wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, worden door Parkeerbeheer INDIGO nv nageleefd.


De gegevens van de klant worden opgeslagen in een klantenbestand en gebruikt voor het afwikkelen van de bestelling of boeking, inclusief de klantenservice. Parkeerbeheer INDIGO nv gebruikt de gegevens ook om het click- en surfgedrag en de transacties van de klant te analyseren en daarmee klantprofielen op te stellen. Deze profielen worden door Parkeerbeheer INDIGO nv gebruikt voor het vervolmaken van het assortiment aan producten en diensten op deze site en om de klant op maat gesneden aanbiedingen te kunnen doen uit het totale producten- en dienstenassortiment van Parkeerbeheer INDIGO nv. Parkeerbeheer INDIGO nv kan op verzoek van derden Antwerp Airport marketingacties uitvoeren met de adresgegevens van de klant. Twaalf (12) maal per jaar kunnen de adresgegevens van de klant worden gebruikt voor een mailing waarbij alleen Parkeerbeheer INDIGO nv de exclusieve toegang heeft tot de persoonsgegevens. Indien de klant bezwaren heeft tegen het verzamelen en analyseren van zijn gegevens voor het doen van op maat gesneden aanbiedingen door Parkeerbeheer INDIGO nv kan de klant dit aan Parkeerbeheer INDIGO nv laten weten via de link op de nieuwsbrief. In het geval de klant zijn gegevens wil verwijderen uit het klantenbestand kan de klant gebruik maken van het e-mailadres reserva@besixpark.com. Parkeerbeheer INDIGO nv zal - behoudens in de gevallen waarin de wet daartoe verplicht - de persoonsgegevens van de klant niet zonder toestemming van de klant verstrekken aan andere personen of instanties buiten Antwerp Airport. Parkeerbeheer INDIGO nvbesteedt grote zorg aan de kwaliteit van het klantenbestand. Persoonsgegevens worden regelmatig op hun juistheid gecontroleerd en oude, niet meer relevante gegevens worden regelmatig verwijderd. De klant kan zijn eigen persoonsgegevens direct corrigeren op de personal data page. Voor vragen of klachten kan de klant zich wenden tot reserva@besixpark.com. Op verzoek van de klant verstrekt Parkeerbeheer INDIGO nv een overzicht van de gegevens die over de klant in het klantenbestand zijn opgenomen.

20. Waarom wordt mijn kenteken geregistreerd?
Het kentekenregistratiesysteem is ingesteld om de veiligheid van de parkeerterreinen te verhogen. Bij het uitrijden wordt namelijk gecontroleerd of de combinatie van de parkeerkaart en het kenteken hetzelfde is als bij de ingang. Wanneer dit niet het geval is, zal de uitrijding worden geblokkeerd, dit om te voorkomen dat iemand zonder de juiste parkeerkaart met je auto uit kan rijden. Daarnaast kan de registratie worden gebruikt om een nieuwe parkeerkaart aan te maken bij de informatiebalie, wanneer je je kaartje hebt verloren.  Tot slot is het mogelijk om een reservering te maken via https://reserva.besixpark.com en in te rijden met je kenteken, wanneer je daarvoor kiest.

21. Wanneer wordt mijn kenteken geregistreerd? 
Zodra je een van de parkeerterreinen betreedt met je voertuig, wordt je kenteken geregistreerd in ons Parkeer Management Systeem. Dit is zichtbaar doordat je kenteken bij het inrijden op je parkeerkaartje wordt geprint. Zodra je uitrijdt wordt je kenteken uit het Parkeer Management Systeem verwijderd. Zodra je een reservering maakt via https://reserva.besixpark.com, wordt je kenteken ook in ons systeem geregistreerd zodat je herkend kan worden bij het inrijden en wij de reservering kunnen uitvoeren..

22. Worden mijn kentekengegevens opgeslagen nadat ik ben uitgereden? 
Wanneer je gereserveerd hebt, worden je kentekengegevens uit ons systeem gehaald zodra deze niet meer nodig zijn voor de uitvoering en nazorg van de reservering.

23. Wat doet Reserva met de kentekengegevens?
De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met derden, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is ook geen koppeling met het DIV.

24. Worden mijn kentekengegevens gedeeld met de belastingdienst of andere instellingen?
Nee, je kentekengegevens worden niet gedeeld met de belastingdienst of gecontroleerd bij het DIV, tenzij Parkeerbeheer INDIGO nv de gegevens moet verstrekken op basis van een wettelijke verplichting.

 

Staat je antwoord er niet bij?

Contacteer ons op reserva.pb.be@group-indigo.com